Your shopping cart is empty!

Atlanta Braves: Er hjemmemarked fordele virkelig noget?

21/09/2018 0
Er dette sent race for playoff hjemme-field fordel, spørgsmålet skal stilles: ville det virkelig være en fordel for Braves?
Atlanta Braves har gjort et godt stykke arbejde på vejen i år til en 45-30 record. Imidlertid kompenseres dette imponerende mærke med en ret dårligt 39-38 rekord på Suntrust Park efter onsdagens serie-bjærgende sejr over Cardinals. Det er temmelig uhyggeligt, fordi statistiske hold næsten altid klarer sig bedre hjemme derpå på vejen.
 
Nu, da Braves nærmer sig en (fingerskrudt) NLDS matchup med et ukendt hold, føler jeg mig som om det er vigtigt at få nogle sammenhænge om, hvordan hold med bedre hjem end vejvindende procentdele har spillet i slutspillet i løbet af de sidste 2 år.
 
Det sidste hold til at lave playoffs med en tabt record hjemme var ironisk nok 2001 Braves, ifølge baseball reference. At holdet sluttede med en 40-41 record hjemme, og blev elimineret i NLCS af Diamondbacks 4-1. Jeg vil bruge baseball reference database for alle de teamdata, der er nævnt her.
 
2017 Houston Astros havde stadig en vindende rekord hjemme, men deres rekord derhjemme var værre end deres rekord på vejen. Andre hold i slutspillet, der krydser, som også udstillede dette træk var Washington-borgere, Minnesota-tvillingerne og Cleveland-indianerne.
 
Da jeg er sikker på at du vil huske, fortsatte Astros at vinde World Series den sæson. Nationals, som de plejer at gøre, tabte i NLDS til Cubs 3-2. Tvillingerne tabte i det vilde kortspil, og indianerne tabte yankees i ALDS. Så mens World Series-vinderen havde en bedre vejrekord end hjemme, blev de andre 3 hold elimineret i deres første runde af playoffs.
 
I 2016 har jeg et meget mere begrænset sæt data at tegne fra. Ingen hold fra den sæson i slutspillet havde en bedre rekord væk derefter hjemme. Den Røde Sox og Mets var tættest, og begge var et spil over deres rekord hjemme. Mets blev elimineret i det vilde kortspil, og Red Sox i ALDS.
 
Så fra de ganske vist begrænsede data, jeg har trukket fra, ser det ud til, at hold med en bedre road record (eller meget tæt på det) ikke har gjort det for godt i slutspillet i løbet af de sidste to årstider. Hele resten - med undtagelse af den enorme stjerne, der er Astros - blev elimineret i den første runde af playoffs. Nu er jeg sikker på, at hvis jeg gik videre, kunne jeg finde flere eksempler, men jeg er mere interesseret i aktuelle data.